VANDRARHEMMET

Lindsbergs kursgård med vandrarhem är ett charmigt stort stenhus byggt 1905. Det ligger ca 8 km norr om Falun i natursköna omgivningar. En vistelse här är en perfekt get away eller utgångspunkt för äventyr i vackra Dalarna.Vare sig du vill vandra i skogarna i närheten eller vid Varpans strand, besöka världsarvet Falu gruva, kulturarvet Carl Larssongården, eller bara komma bort eller arbeta med ditt projekt - är Kursgården Lindsberg platsen att åka till. 

 

Vi som driver kursgården och vandrarhemmet är ett kollektiv där medlemmarna har olika bakgrund och kompetenser, och vi erbjuder den här platsen till olika grupper för aktiviteter i samklang med ledorden ”solidaritet, självtillit och resursbevarande”.

Kursgården har varit en viktig del i den svenska miljörörelsen på 70-80-talet, och har sen dess varit en mötesplats för klimataktivister, konstnärer, musiker och odlingsfantaster.

Det är vår ambition att alla gäster på kursgården ska känna sig hemma och väl omhändertagna, och vi jobbar hela tiden med renoveringar på fastigheten för att höja standarden och komforten.

 

Om du bokar rum i god tid, kan det finnas möjlighet att beställa frukost eller middag. Glöm då inte att berätta om ev allergier.

0730234319