VANDRARHEMMET

Lindsberg är också ett vandrarhem året om. Boendet är enkelt men i en hemtrevlig miljö. Vandrarhemmet är tillgängligt när inga kurser är inbokade.

Det ligger ca 8 km norr om Falun i natursköna omgivningar. En vistelse här är en perfekt avkoppling eller utgångspunkt för äventyr i vackra Dalarna. Vare sig du vill vandra i skogarna i närheten eller vid Varpans strand, besöka världsarvet Falu gruva, kulturarvet Carl Larsson-gården, eller bara komma bort eller arbeta med ditt projekt - är Kursgården Lindsberg platsen att åka till. 

Vi som driver kursgården och vandrarhemmet är ett kollektiv där medlemmarna har olika bakgrund och kunskaper, och vi erbjuder den här platsen till olika grupper för aktiviteter i samklang med ledorden ”solidaritet, självtillit och resursbevarande”. Kursgården blev en viktig samligningspukt för den svenska miljörörelsen , och har varit en mötesplats för klimataktivister, konstnärer, musiker, odlingsfantaster och andra.

Det är vår ambition att alla gäster på kursgården ska känna sig hemma och väl omhändertagna, och vi jobbar hela tiden med renoveringar på fastigheten för att höja standarden och komforten.

Om du bokar rum i god tid, kan det finnas möjlighet att beställa frukost eller middag. Glöm då inte att berätta om eventuella allergier.

Är du intresserad eller vill du veta mer, så hör av dej till Lindsberg enligt kontaktuppgifterna nedan.