top of page

tors 24 aug.

|

Kursgården Lindsberg

Skogsträdgårdskurs på Kursgården Lindsberg

Skogsträdgården - att odla mat med skogen som läromästare. Anmäl dig via länken i "om evenemanget"!

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Skogsträdgårdskurs på Kursgården Lindsberg
Skogsträdgårdskurs på Kursgården Lindsberg

Tid och plats

24 aug. 17:00 – 27 aug. 15:00

Kursgården Lindsberg , Lindsberg 10, 791 91 Falun, Sverige

Om evenemanget

Skogsträdgården - att odla mat med skogen som läromästare

Vi är mycket glada att kunna välkomna Viktor Säfve, Åfallets skogsträdgård, tillbaka till oss på Kursgården Lindsberg. Han håller en tredagars kurs för dig som är nyfiken på skogsekologi och skogsträdgårdar, och för dig som vill få mer inspiration och idéer till din skogsträdgård. Vi är också glada att presentera Philipp Weiss, Puttmyra skogsträdgård, som gästföreläsare en av kvällarna på kursen. En skogsträdgård är ett matproducerande ekosystem, som brukar domineras av fleråriga växter med ätliga växtdelar. Ett skiktat system med allt från höga och låga frukt- och nötträd, till bärbuskar, perenna örter, marktäckare, rotgrönsaker och klängväxter.

INNEHÅLL: På kursen kommer vi ha teoretiska pass där vi tillsammans utforskar följande områden: Skogsträdgården som koncept: idé, historik och olika former. De naturliga förebilderna och skogsekologi. De huvudsakliga etableringsstrategierna. Biologisk mångfald och grön infrastruktur i din trädgård. Planering och etablering i praktiken (Val av plats, planering, plantering och skötsel). Lämpliga växtsorter för vårt klimat. Utformningar som underlättar skörd och potentiellt skapar högre produktivitet. Hur hittar man ytterligare kunskap? Under kursen varvas teoripassen med praktiska moment.

VARMT VÄLKOMNA!

OM LÄRAREN: Viktor Säfve är uppvuxen i Norrbotten. Naturvårdare, pedagog, naturguide och skogsträdgårdsentusiast. Sysslar med skogs- och miljöpolitik, ekosystemförvaltning i naturreservat och etablering och skötsel av Åfallet Skogsträdgård. Var en av grundarna av föreningen Skydda Skogen och har varit skogsansvarig på Greenpeace Norden och ordförande för internationella Taiga Rescue Network. Vill ni veta mer lyssna på detta avsnitt av Odlarna podcast: http://odlarna-podcast.blogspot.com/.../avsnitt-91-viktor

OM FÖRELÄSAREN: Philipp Weiss är utbildad civilingenjör i miljö- och vattenteknik och har jobbat professionellt med ätliga ekosystem sedan 2011. Sedan 2018 gestaltar och anlägger han ätliga landskap i urbana miljöer, med projekt som förverkligats i Lund, Örebro och Västerås. Han är bosatt i Stjärnsund i södra Dalarna där han odlar bär, frukt och nötter. Tillsammans med sin partner driver han en liten plantskola för fleråriga ätliga växter i anslutning till Puttmyra skogsträdgård. Philipp Weiss har skrivit de prisbelönta böckerna "Nötodlarens handbok" och "Skogsträdgården: odla ätbart överallt" (tillsammans med Annevi Sjöberg).

PRISER: Kursavgift inkl kost och logi: enkelrum 3000kr dubbelrum 2800kr flerbäddsrum 2600kr ej övernattning 2600kr

ANMÄLAN: Anmäl dig på följande länk https://forms.gle/PzENqM5ZJNqMEDPC9

Du kan läsa mer om kursgården på; www.lindsberg.org

Frågor besvaras av Lisa Olson på; livochrorelse@gmail.com

Dela detta evenemang

bottom of page