top of page

fre 17 maj

|

Kursgården Lindsberg

OBS!! Fulltecknat, Skogsekologi och Inventering, grundkurs

Lindsbergs kursgård och Skydda skogen erbjuder en helgkurs som innehåller mycket praktik och vistelse ute i olika skogar.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
OBS!! Fulltecknat, Skogsekologi och Inventering, grundkurs
OBS!! Fulltecknat, Skogsekologi och Inventering, grundkurs

Tid och plats

17 maj 2024 18:00 – 19 maj 2024 14:00

Kursgården Lindsberg , Lindsberg 10, 791 91 Falun, Sverige

Om evenemanget

Endast några procent av den produktiva skogsmarken har idag ett formellt skydd. Den riktigt gamla skogen, som utgör habitat för en stor mängd arter, blir alltmer fragmenterad. Inte sällan står ekonomi mot den biologiska mångfalden, trots att Sverige har internationella överenskommelser om skydd för biologisk mångfald att förhålla sig till. De svenska tillsynsmyndigheterna har inte verktyg eller resurser för att stå emot skogsbranschens rovdrift. Den ideella naturvården behövs, genom att fler är ute i skog och mark, gör inventeringar, rapporterar till artportalen mm.

Du är välkommen till Lindsberg mellan 16-17, kl 17 har vi introduktion och kl 18 serveras middag. Kl 19-21 för vi en översikt av läget i skogen, då Sebastian Kirppu och Helena Björnström ger en föreläsning som innehåller lite skogshistoria, en del om nuläget och vad som behöver göras framgent.

Lördagen ägnas åt grunderna i inventering, genom att vi besöker två olika skogsmiljöer, där vi träffar flera kunniga ledare/inventerare. Sebastian och Helena kommer också att visa hur fynden efter en dag i skogen kan sammanställas till en enkel rapport, som i sin tur kan användas i kommunikation med myndigheter och andra.

På söndag kommer vi att uppleva en riktigt vacker gammelskog. Vi åker iväg en god bit från Falun, och tillbringar dagen i en inspirerande miljö. Helgen avslutas i skogen.

Kursledare: Sebastian Kirppu och Helena Björnström

Inventerare: Sebastian Kirppu, Helena Björnström, Bo Karlstens m fl

Pris inkl kursavgift, kost och logi: Det tillkommer en kostnad för resor under helgen, som betalas direkt till den som kör bilen. Vi samåker så långt det är möjligt.

Enkelrum – 1200 kr (begränsat antal rum)

Dubbelrum – 1100 kr (begränsat antal rum)

Flerbäddsrum – 1000 kr

Ej övernattning – 1000 kr

Här kan du läsa om Kursgården Lindsberg: www.lindsberg.org

Läs mer om föreningen Skydda skogen här: www.skyddaskogen.se

Vid övriga frågor, skriv till Lisa Olson: livochrorelse@gmail.com

Anmäl dig via den här länken: https://forms.gle/d95rGkXsVAshQRg48

Dela detta evenemang

bottom of page