top of page

ons 02 okt.

|

Kursgården Lindsberg

Naturnära skogsbruk med Martin Jentzen

Ingen anmälan via OSA här på hemsidan! Anmäl dig via länken i "om evenemanget"!

Naturnära skogsbruk med Martin Jentzen
Naturnära skogsbruk med Martin Jentzen

Tid och plats

02 okt. 2024 09:00 – 04 okt. 2024 15:00

Kursgården Lindsberg, Lindsberg 10, 791 91 Falun, Sverige

Om evenemanget

Välkommen till en tredagarskurs med Martin Jentzen, skogsingenjör och konsult inom Naturnära skogsbruk. Första dagen medverkar också Sebastian Kirppu, skogsekolog och inventerare.

Kursen vänder sig till dig som är skogsägare eller funderar på att bli, eller är allmänt intresserad av alternativa skogsbruksmetoder.

Första kursdagen lägger vi fokus på att gå igenom hur en naturlig skog fungerar, hur man läser av ett landskap i syfte att främja en skog som trivs, är lämplig och därmed kommer att växa bra på platsen, d v s kopplingen trädslag och olika marktyper. Ett pass handlar om hur biologisk mångfald, naturvärden och skyddsvärden i skogar påverkas av olika brukningsmetoder. Det blir teori och exkursion med verkliga exempel.

Andra kursdagen lägger vi fokus på Naturnära skogsbruk. Här diskuterar vi ekonomin kring det Naturnära skogsbruket och vilka olika målbilder man bör ha utifrån det, för att bäst kunna utnyttja fördelarna såsom skiktning på höjden och bredden beroende på olika typer av skog. Vi förmedlar även vikten av att ha en egen plan för sin skog, där det får lov att skilja sig mellan olika skiften beroende på skogsägarens behov, skogens utgångsläge/grundförutsättningar o s v. Poängen är att visa att skogen är ett komplext system, men också att det är okej att ha olika strategier för olika delar av skogen.

Tredje kursdagen visar vi hur man använder sina kunskaper i praktiken. Vi tittar på äldre och yngre skog och särskild vikt kommer att ligga på skog som är långt från naturskogen vad gäller sammansättning och struktur.

Kursen startar 2 oktober kl 09.00. Du som önskar får gärna komma kvällen innan, sova över och äta middag med oss, utan extra kostnad.

Kursledare: Martin Jentzen, tidigare mångårigt aktiv i Plockhugget ek. för. och numer mest i sitt eget företag Silva strategi AB. Arrangör: Kursgården Lindsberg Praktisk info: Göran Ehn gehnmail@gmail.com

Pris för kurs och helpension: Enkelrum: 4500:- Plats i dubbelrum: 4300:- Plats i flerbäddsrum: 4100:- Ej logi: 4100:-

Anmäl dig på den här länken: https://forms.gle/cdfZgetwWt7WTMum7

Välkommen med din anmälan.

Dela detta evenemang

bottom of page