top of page

tis 23 maj

|

Kursgården Lindsberg

Naturnära skogsbruk

Naturnära skogsbruk med Martin Jenzen, Plockhugget, ek. för.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Naturnära skogsbruk
Naturnära skogsbruk

Tid och plats

23 maj 2023 18:00 – 26 maj 2023 16:00

Kursgården Lindsberg, Lindsberg 10, 791 91 Falun, Sverige

Om evenemanget

Välkommen till en tredagarskurs med Martin Jenzen, skogsingenjör och konsult inom Naturnära skogsbruk.

Kursen vänder sig till som är skogsägare eller funderar på att bli, eller är allmänt intresserad av alternativa skogsbruksmetoder.

Första kursdagen lägger vi fokus på att gå igenom hur en naturlig skog fungerar, hur man läser av ett landskap i syfte att främja en skog som trivs, är lämplig och därmed kommer att växa bra på platsen, d v s kopplingen trädslag och olika marktyper. Även vikten av att främja biologisk mångfald ligger med här. Det blir teori och exkursion med verkliga exempel.

Andra kursdagen lägger vi fokus på Naturnära skogsbruk. Här diskuterar vi ekonomin kring det Naturnära skogsbruket och vilka olika målbilder man bör ha utifrån det, för att bäst kunna utnyttja fördelarna såsom skiktning på höjden och bredden beroende på olika typer av skog. Vi förmedlar även vikten av att ha en egen plan för sin skog, där det får lov att skilja sig mellan olika skiften beroende på skogsägarens behov, skogens utgångsläge/grundförutsättningar o s v. Poängen är att visa att skogen är ett komplext system, men också att det är okej att ha olika strategier för olika delar av skogen.

Tredje kursdagen visar vi hur man använder sina kunskaper i praktiken. Vi tittar på äldre och yngre skog och särskild vikt kommer att ligga på skog som är långt från naturskogen vad gäller sammansättning och struktur.

Kursledare: Martin Jenzen, Plockhugget, ek. för.

Arrangör: Kursgården Lindsberg

Anmälan och praktisk info: Lisa Olson, livochrorelse@gmail.com

Pris för kurs och helpension:

Enkelrum  4445 kr

Dubbelrum  4295 kr

Flerbäddsrum  4070 kr

Ingen Logi 4070 kr

Dela detta evenemang

bottom of page