top of page

tors 27 maj

|

Falun NV

Försommar-retreat

Meditation, rörelse, yoga, vandring, växtbaserad mat. Under tystnad. från morgon till 15:00.

Registrering är stängd
Se andra evenemang

Tid och plats

27 maj 2021 16:00 – 30 maj 2021 12:00

Falun NV, LINDSBERG 10, 791 91 Falun, Sverige

Om evenemanget

Facebook-event

Kursgården Lindsberg bjuder in till retreat i vårens fulla grönska. Vi kommer att erbjuda tyst meditation, rörelse, yoga, skogsvandring, sång och musik och samtal vid elden och du väljer själv precis vad du vill ta del av. Du kanske bara vill promenera i naturen, eller skriva ner dina reflektioner över det gångna året och i så fall gör du det. Vi har valt att ha ett halv-tyst retreat, dvs vi börjar dagen med tystnad som sedan bryts mitt på eftermiddagen, med möjlighet till frågestund, reflektion och samtal eller bara det umgänge du själv föredrar.

Om meditationen Meditationen är enligt zen-buddhistisk modell, sittande (zazen) samt gående (kinhin) med fokus på andningen och med närvaro i nuet och rummet. Vi tränar på att iaktta det som sker inom oss utan dömande eller agerande. Vi använder oss inte av mantran eller andra ritualer som kan betraktas som konfessionella. Meditationen sker sittandes i cirkel med ansiktet vänt utåt. Ett pass består av 25 minuter sittande, gående 10 minuter, samt sittande 25 minuter. Genomgång av sittställning sker på torsdagkvällen och ett urval av pallar och kuddar finns till förfogande. Tre pass om dagen erbjuds.

Sång och musik - kirtan Under lördagkvällen kommer vi sjunga kirtan, dvs indiska mantran. Förkunskaper eller någon särskild musikalitet behövs inte, alla former av deltagande, aktivt eller bara lyssnande och vilande är välkommet.

Rörelsemeditation Det här passet är för dig som vill associera fritt till musik och låta kroppen röra sig därefter. Även här är det tillåtet att ligga still på golvet en timme och lyssna.

Samtal i grupp När tystnaden bryts på eftermiddagen kommer vi hålla frågestund och reflektion kring meditationen och förnimmelser kring den. Här finns även plats för existensiella frågeställningar och funderingar.

Maten är växtbaserad, till största del ekologisk och när- eller härodlad. Förtäring av alkohol eller andra berusningsmedel är ej tillåtna på kursgården.

Som deltagare ombeds du hjälpa till ett pass i köket och ett i disken.

Kost och logi enkelrum 2 800 kr Flerbäddsrum 2 500 kr (kan endast bokas om ni är i samma umgängeskrets)

På grund av läget med covid-19 har vi ett begränsat antal platser. Du ska ha varit symptomfri de senaste 10 dagarna samt vara beredd på att lämna kursgården vid symptom. Vi rekommenderar därför också att du inte åker kollektivt utan har en bil till hands.

Vi som håller i det här retreatet är Lisa Olson, rörelse- och samtalsterapeut samt Rasmus Blomqvist, musiker och mångsysslare. Vi utövar båda zen-meditation och hyser stort intresse för natur, kultur, hälsa och andlighet i olika former samt är aktiva i driften av Kursgården Lindsberg.

För frågor ring Lisa: 0702457383 Rasmus: 0704896085

eller skriv till lindsberg10@gmail.com

Dela detta evenemang

bottom of page